pewnie się ułamał taki mały "dzyndzelek" przy tych uchwycie z boku co się wyciaga. bez niego nic się nie dzieje.
No właśnie wciskałem do dołu "na chama" ten prztyczek który zaznaczyłeś na zdjęciu.
Najbardziej mnie zastanawia czy teraz nie będzie większego luzu na lampie i czy tam
woda nie będzie się dostawała, bo wypaść nie wypadnie dzięki śrubie raczej
Witam. Mam taki problem. Nie mam uruchomionej funkcji automatycznego ryglowania, czy odryglowywania zamków. Mam jednak taki problem. Wygląda to tak: Odpalam rano samochód i jadę do pracy. Po drodze zajeżdżam po kolegę, który najpierw chce schować torbę do bagażnika. Podchodzi i nie może otworzyć bagażnika, twierdząc, że jest zamknięty. Otwieram więc drzwi i chcę wysiąść, aby udowodnić mu, że bagażnik jest otwarty i właśnie w momencie otwarcia drzwi od strony kierowcy bagażnik odryglowuję się.
Sorry za długi opis, pewnie chodzi o jakąś funkcję do ustawienia fejsem, ale nie wiem jaką. Czy ktoś wie, co trzeba przestawić?
akm97, ale to jest normalne zachowanie i chyba nawet jest to opisane w instrukcji obsługi. Jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie przeciwkradzieżowe. Chodzi o to, żeby nikt z zewnątrz np. gdy stoisz na światłach nie mógł podejść i otworzyć Ci bagażnika. Otwarcie drzwi lub naciśniecie guzika centralnego ryglowania "na otwarcie" odblokowuje bagażnik. Jak ruszysz i przekroczysz chyba 15 km/h to funkcja znów się automatycznie uaktywni i nie da się go otworzyć. Ja dla mnie całkiem niegłupia rzecz...
No na to, że tak ma być to nie wpadłem. Jest w tym pewna logika, ale sytuacja powyżej powtarzana 2-3 razy w tygodniu może irytować. Cóż trzeba się przyzwyczaić. Dzięki za posty.
Komentarz